Werkbezoeken

Na een door de VAC gegeven advies wil de VAC-Zoetermeer  graag voor de oplevering een bezoek afleggen aan het woningbouwplan. De VAC  kan dan zien of aanbevelingen overgenomen zijn en kan beoordelen waar dingen goed of minder goed zijn gegaan. De VAC is  de opdrachtgevers altijd erkentelijk wanneer zij  een kijkje in de keuken mag nemen.

Naast de werkbezoeken worden  door de VAC  ook bijeenkomsten bijgewoond:  zoals lezingen betreffende de ontwikkelingsplannen in Zoetermeer, bewonersavonden, gesprekken met de wethouder en andere gemeentelijke vertegenwoordigers, vakbeurzen zoals de bouwbeurs, energiebeurs en  renovatiebeurs.

Ook bezoekt de VAC  bijzondere projecten zoals in 2019 een bezoek aan de verbouwde LocHal in Tilburg.

Deze  voormalige LocHal is gebouwd voor onderhoud en reparatie van spoorweglocomotieven van de Nederlandse Spoorwegen. Nu huizen er naast de bibliotheek twee kunstinstellingen  (Kunstloc Brabant en Brabant C), een stadscafé en meerdere vergader- en kantoorruimtes van Seats2Meet  in.

Hierdoor wordt dit industrieel erfgoed een inspirerende plek voor alle Tilburgers.

Hieronder  een overzicht van de werkbezoeken afgelegd in 2019.

In verband met Covid-19 zijn in 2020 geen werkbezoeken afgelegd en heeft de VAC geen bijeenkomsten bijgewoond.

 

 

VAC heeft een rondleiding door gebouw: Saturnus geel 

12 nov 2019

Rondleiding  22mei 2019

Naomiegang  De Goede Woning, Dhr. van de Tas.

VAC rondleiding voor oplevering project aan de Vlamingstraat

7-10-2017

VAC Zoetermeer heeft een bezoek gebracht aan een woning in Den Haag die geschikt gemaakt is met allerlei “domotica” om langer thuis te kunnen wonen.